Unul dintre cele mai des intalnite ascensoare de pe piata, un tip de produs pe care il gasesti si in oferta noastra, este ascensorul hidraulic. Daca esti deja familiarizat cu aceasta denumire, insa nu iti este inca foarte clar prin ce se deosebeste un ascensor hidraulic de alte sisteme de transport pe verticala, am pregatit pentru tine informatii utile. Vom lamuri o serie de aspecte, legate de acest tip de ascensor modern, precum:

  • Principiul prin care un lift hidraulic functioneaza.
  • Diferentele majore dintre un lift hidraulic si un lift electric.

Liftul hidraulic – scurt istoric

Inainte de a vedea cum functioneaza un astfel de ascensor, trebuie sa intelegem ce inseamna „hidraulic”. Ei bine, hidraulica reprezinta ramura fizicii care studiaza comportamentul lichidelor, sub actiunea exercitata de anumite forte. Ca scurta referinta istorica, ascensorul hidraulic a fost inventat in 1872 de C. W. Baldwin, inlocuind cu succes aburul ca sursa de energie fundamentala. Pentru a functiona, primele ascensoare hidraulice trageau apa direct din conductele cladirilor in care erau instalate, printr-o pompa pozitionata in partea de sus a liftului.

Liftul hidraulic in prezent

Astazi, lichidul folosit pentru dinamica acestor ascensoare este uleiul sub presiune, injectat prin-o serie de supape, de la rezervor la pistoanele liftului. Pompa hidraulica, adica piesa centrala ce asigura dinamica pe verticala a acestuia, a dat denumirea de „lift hidraulic” pentru sistemele de transport pe verticala ce utilizeaza uleiul sub presiune pentru deplasare.

Atunci cand pompa hidraulica, responsabila pentru cresterea sau scaderea presiunii din piston, trimite ulei in piston, ascensorul urca.

Lift hidraulic vs lift electric

Ascensoarele electrice fac parte din cea de-a doua mare categorie de ascensoare pe care o poti gasi in oferta noastra de produse. Pentru a deosebi mai clar un sistem hidraulic de unul electric, iata care sunt principalele diferente dintre cele doua:

1. Lift hidraulic vs lift electric – Dinamica

Cea mai vizibila diferenta dintre cele doua sisteme de transport este data de modurile diferite in care acestea se deplaseaza pe verticala. Asa cum am explicat mai sus, pompa hidraulica a liftului omonim determina doar urcarea liftului. La polul opus, motorul electric al liftului cu acelasi nume este responsabil atat pentru urcarea, cat si pentru coborarea sistemului de transport.

2. Lift hidraulic vs lift electric – Consum 

La acest capitol, este bine de stiut faptul ca ascensoarele hidraulice au nevoie de o putere instalata mai mare fata de cele electrice dar consuma energie doar in timpul ascensiunii, coborarea facandu-se gravitational. Insa ultimele modele de ascensoare hidraulice dispun de sisteme inteligente de conservare a resurselor. Daca vrei sa afli mai multe despre cele mai economice ascensoare din gama MP IFMA, cere-ne oricand sfatul la 031 9007!

3. Lift hidraulic vs lift electric – Flexibilitate

Ultima bila alba pusa in urna lifturilor hidraulice consta in adaptabilitatea acestora, fiind posibila instalarea lor in spatii inchise, fapt ce permite relocarea camerei motorului. Acest lucru le transforma in sisteme de transport extrem de flexibile, mai ales in cazul in care sunt instalate in cladiri fara ascensor. Cat despre zgomotul emis, ambele categorii de produs ofera sisteme de transport ce functioneaza in conditii de maxima silentiozitate.

Vrei sa afli mai multe despre gama de ascensoare hidraulice MP IFMA? Nu trebuie decat sa ne trimiti un mail la office@rumaniaold.ascensores.tv si sa ceri mai multe detalii despre produsul de care esti interesat. Iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil, astfel incat sa gasesti ascensorul potrivit pentru un anumit tip de cladire, indiferent de utilitatea acesteia sau de orasul in care se afla.