MP IFMA sărbătorește 55 de ani de existență
25 mai, 2016
Take the MP Way!
7 aprilie, 2017

Fie că ne place, fie că nu, cele mai multe dintre lifturile montate în clădirile din România sunt vechi, uzate și nu mai merg în condiții optime, reprezentând un potențial pericol pentru persoanele care îl folosesc în fiecare zi. În ciuda acestei situații îngrijorătoare, puțini sunt cei care dau importanța cuvenită liftului și îi supraveghează constant activitatea, pentru a se asigura că ascensorul se află în perfectă stare de funcționare.

Liftul – un element cheie folosit zi de zi

Indiferent că vorbim despre un bloc de locuințe, de un supermarket cu parcare subterană, de o clădire de birouri, de o vilă sau de un mall, liftul este nelipsit în viața de zi cu zi, pentru că ne ajută să circulăm mai simplu și mai rapid. Un lift reprezintă un sistem foarte complex, cu sute de componente esențiale care necesită întreținere, de la motor, cabină sau cablurile care îl transportă, până la panoul electric ori butoanele utilizate pentru a da o comandă. Dacă toate acestea nu sunt verificate la timp și se ajunge la uzură profundă, există riscul ca liftul să cedeze, iar oamenii care îl folosesc să se accidenteze. De aceea, un aspect important al întreținerii este acela de a verifica dacă echipamentele continuă să acționeze așa cum au fost proiectate inițial. Acest lucru poate fi realizat doar de către tehnicieni calificați și instruiți folosind aparatura și uneltele corecte.

Criterii esențiale pentru întreținerea unui lift:

Pentru a ști dacă liftul are probleme și, implicit, are nevoie de întreținere, specialiștii în domeniu urmăresc o serie de criterii importante, în funcție de rezultatele obținute stabilind dacă ascensorul funcționează bine sau necesită reparații / înlocuire. Câteva dintre acestea sunt:

  • Timpul de răspuns din momentul apăsării butonului până la preluarea comenzii
  • Timpul parcurs între etaje
  • Deschiderea ușilor
  • Transportarea lină a utilizatorilor
  • Zgomotul declanșat la pornirea și oprirea într-o stație
  • Iluminarea în cabina liftului
  • Sistemul de alarmă
  • Dispozitivele de comunicare (de exemplu interfoane sau telefoane)

Întreținerea corectă a unui ascensor = durată mai mare de viață

Pe lângă aspectele ce țin de siguranță utilizatorilor, întreținerea efectuată corect și cu regularitate contribuie la fiabilitatea ascensorului și la prelungirea duratei de viață a componentelor. Atunci când un lift este întreținut în mod corespunzător din prima zi, eventualele probleme vor apărea mult mai târziu.

Echipa MP IFMA oferă servicii profesionale de întreținere ascensoare

Având o experiență vastă în domeniul lifturilor, specialiștii noștri oferă serviciul de întreținere pentru ascensoare de persoane, lifturi de marfă, lifturi auto, ascensoare pentru spitale și elevatoare pentru persoane cu dizabilități. Prevenim defecțiunile, extindem durata de viață a ascensoarelor și vă ajutăm să circulați zi de zi în condiții de maximă siguranță!

Comments are closed.

Serviciu clienţi personalizat

Suntem întotdeauna aici pentru tine!

Dispecerat:

+40 21 92 63

+40 31 90 07

Vocea clientului:

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi

031 229 2299

(08:00-17:00)

Email: vocea.clientului@mpifma.ro

Datorită experienței de 55 de ani pe care am acumulat-o în domeniul producției, întreținerii și comercializării de ascensoare, atât la nivel național, cât și dincolo de granițele țării, punem la dispoziție o gamă foarte variată de modele de lifturi proiectate astfel încât utilizatorii să aibă parte de siguranță, confort și o experiență plăcută ori de câte ori au nevoie de acest mijloc de transport.

Deoarece ne dorim să venim în ajutorul clienților noștri cu servicii variate, pentru ca oricine să poată găsi aici exact ce are nevoie, în portofoliul MP IFMA sunt incluse zeci de variante de lifturi, împărțite în funcție de anumite caracteristici și particularități. Unul dintre cele mai importante criterii este tipul clădirii în care sunt amplasate: lifturi pentru hoteluri, birouri, centre comerciale, lift pentru spitale, clădiri rezidențiale, ascensoare pentru transport și instituții publice, clădiri înalte, lift pentru vilă sau locuințe private.

De asemenea, un alt principiu de selecție este tipul de ascensor: lift de persoane, lifturi de marfă, lifturi pentru spitale, elevatoare și platforme auto, ascensoare pentru persoane cu dizabilități. Pe lângă acestea, oferim și scări rulante și trotuare destinate spațiilor publice, care au scopul de a îmbunătăți traficul din marile clădiri și de a ajuta la transportul pe distanțe mai lungi.

Indiferent de tipul de ascensor ales, fie că este vorba despre un lift hidraulic sau despre unul cu acționare electrică, la noi puteți găsi cea mai bună soluție pentru problemele dumneavoastră legate de transportul pe verticală. Specialiștii din echipa MP IFMA depun tot efortul necesar pentru ca dumneavoastră să aveți acces cu ușurință la lifturi performante. În plus, suntem în permanență la curent cu ultimele tehnologii și instrumente folosite în acest domeniu, ceea ce înseamnă că avem toate resursele necesare pentru a vă oferi servicii de top.