Ascensorul electric este un sistem extrem de popular si utilizat in intreaga lume. Prin urmare, este important sa cunoastem principalele sale caracteristici. Intr-o vreme, acest tip de ascensor a fost pus in umbra de popularitatea lifturilor hidraulice, insa progresele tehnologice de care s-au bucurat ascensoarele electrice le-au mentinut in topul preferintelor consumatorilor.

 

 

Numele acestui lift este inspirat de principalul sau component, motorul electric. Acesta este, fara indoiala, componenta definitorie si esenta identitatii ascensorului electric. Dar motorul nu este singura piesa a liftului electric.

 

 

ascensoare electrice
Sursa foto

 

Componentele unui ascensor electric

In afara de motorul electric, cele mai importante parti ale acestui tip de ascensor sunt sistemul electronic de comanda, cabina si contragreutatea. Motorul asigura miscarea, care este transmisa mecanismelor de ghidare verticale. Cabinele sunt legate de cabluri si scripeti. Ascensoarele electrice IFMA sunt, de asemenea, prevazute cu un sistem de franare si unul de securitate format dintr-un amortizor si un limitator mecanic de viteza. Cel din urma are rolul de a detecta viteza excesiva a cabinei si a pune in functiune paracazatorii ce pot opri liftul. 

 

Cum functioneaza ascensorul electric?

Pentru a se deplasa, lifturile electrice folosesc energia electrica. Componenta responsabila atat pentru urcarea, cat si pentru coborarea unui astfel de ascensor de persoane este motorul. Pe scurt, tractiunea electrica este procesul din spatele miscarii rezultate in urma aderarii cablurilor la rotile acestui echipament. Faptul ca motorul electric se activeaza atat la urcari, cat si la coborari diferentiaza miscarile ascensorului electric de cele ale ascensoarelor hidraulice. 

 

Ascensoarele electrice a caror motor este dotat cu un convertizor de frecventa integrat in panoul de control fac ca acceleratiile si deceleratiile sa fie mai usoare. Confortul este, prin urmare, optim. De exemplu, frana isi indeplineste functia atunci cand mecanismul s-a oprit.

 


Aceste caracteristici implica faptul ca ascensorul electric este un sistem ce garanteaza siguranta deplasarii atat la viteza mica cat si la viteza mare. Este un sistem foarte practic, mai ales pentru cladirile cu mai mult de sase etaje, oferind un confort deosebit. Din aceste motive, ascensoarele electrice sunt foarte apreciate in facilitati precum hoteluri si spitale.

 

 

Care sunt beneficiile ascensoarelor electrice?

Iata cele mai importante beneficii ale ascensoarelor electrice:

  • Sunt simplu de montat. Ascensoarele electrice pot fi montate cu usurinta in orice tip de cladire.
  • Tehnologie avansata. Sunt foarte eficiente in ceea ce priveste siguranta, confortul, consumul de energie si viteza cu care se deplaseaza.
  • Reparatiile acestor lifturi sunt usor si rapid de realizat. In plus, piesele de schimb pentru ascensoarele electrice se gasesc fara efort. 
  • Sunt simplu de intretinut.Daca vrei sa afli mai multe detalii despre gama de ascensoare electrice MP IFMA, trimite-ne un e-mail la office@mpifma.ro, iar noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. Specialistii nostri te vor ajuta sa gasesti liftul potrivit oricarui tip de cladire, indiferent de orasul in care se afla si de utilitatea sa.