ascensori cladiri vechi
Solutii pentru instalarea ascensoarelor in cladirile vechi
5 aprilie, 2019
lift cabina panoramica
Informatii utile despre instalarea unui ascensor exterior
2 mai, 2019

Ascensorul electric este un sistem extrem de popular si utilizat in intreaga lume. Prin urmare, este important sa cunoastem principalele sale caracteristici. Intr-o vreme, acest tip de ascensor a fost pus in umbra de popularitatea lifturilor hidraulice, insa progresele tehnologice de care s-au bucurat ascensoarele electrice le-au mentinut in topul preferintelor consumatorilor.

Numele acestui lift este inspirat de principalul sau component, motorul electric. Acesta este, fara indoiala, componenta definitorie si esenta identitatii ascensorului electric. Dar motorul nu este singura piesa a liftului electric.

Componentele unui ascensor electric

In afara de motorul electric, cele mai importante parti ale acestui tip de ascensor sunt sistemul electronic de comanda, cabina si contragreutatea. Motorul asigura miscarea, care este transmisa mecanismelor de ghidare verticale. Cabinele sunt legate de cabluri si scripeti. Ascensoarele electrice IFMA sunt, de asemenea, prevazute cu un sistem de franare si unul de securitate format dintr-un amortizor si un limitator mecanic de viteza. Cel din urma are rolul de a detecta viteza excesiva a cabinei si a pune in functiune paracazatorii ce pot opri liftul.

Cum functioneaza ascensorul electric?

Pentru a se deplasa, lifturile electrice folosesc energia electrica. Componenta responsabila atat pentru urcarea, cat si pentru coborarea unui astfel de ascensor de persoane este motorul. Pe scurt, tractiunea electrica este procesul din spatele miscarii rezultate in urma aderarii cablurilor la rotile acestui echipament. Faptul ca motorul electric se activeaza atat la urcari, cat si la coborari diferentiaza miscarile ascensorului electric de cele ale ascensoarelor hidraulice.

Ascensoarele electrice a caror motor este dotat cu un convertizor de frecventa integrat in panoul de control fac ca acceleratiile si deceleratiile sa fie mai usoare. Confortul este, prin urmare, optim. De exemplu, frana isi indeplineste functia atunci cand mecanismul s-a oprit.


Aceste caracteristici implica faptul ca ascensorul electric este un sistem ce garanteaza siguranta deplasarii atat la viteza mica cat si la viteza mare. Este un sistem foarte practic, mai ales pentru cladirile cu mai mult de sase etaje, oferind un confort deosebit. Din aceste motive, ascensoarele electrice sunt foarte apreciate in facilitati precum hoteluri si spitale.

Care sunt beneficiile ascensoarelor electrice?

Iata cele mai importante beneficii ale ascensoarelor electrice:

  • Sunt simplu de montat. Ascensoarele electrice pot fi montate cu usurinta in orice tip de cladire.
  • Tehnologie avansata. Sunt foarte eficiente in ceea ce priveste siguranta, confortul, consumul de energie si viteza cu care se deplaseaza.
  • Reparatiile acestor lifturi sunt usor si rapid de realizat. In plus, piesele de schimb pentru ascensoarele electrice se gasesc fara efort.
  • Sunt simplu de intretinut.Daca vrei sa afli mai multe detalii despre gama de ascensoare electrice MP IFMA, trimite-ne un e-mail la office@mpifma.ro, iar noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. Specialistii nostri te vor ajuta sa gasesti liftul potrivit oricarui tip de cladire, indiferent de orasul in care se afla si de utilitatea sa.

Comments are closed.

Serviciu clienţi personalizat

Suntem întotdeauna aici pentru tine!

Dispecerat:

+40 21 92 63

+40 31 90 07

Vocea clientului:

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi

031 229 2299

(08:00-17:00)

Email: vocea.clientului@mpifma.ro

Datorită experienței de 55 de ani pe care am acumulat-o în domeniul producției, întreținerii și comercializării de ascensoare, atât la nivel național, cât și dincolo de granițele țării, punem la dispoziție o gamă foarte variată de modele de lifturi proiectate astfel încât utilizatorii să aibă parte de siguranță, confort și o experiență plăcută ori de câte ori au nevoie de acest mijloc de transport.

Deoarece ne dorim să venim în ajutorul clienților noștri cu servicii variate, pentru ca oricine să poată găsi aici exact ce are nevoie, în portofoliul MP IFMA sunt incluse zeci de variante de lifturi, împărțite în funcție de anumite caracteristici și particularități. Unul dintre cele mai importante criterii este tipul clădirii în care sunt amplasate: lifturi pentru hoteluri, birouri, centre comerciale, lift pentru spitale, clădiri rezidențiale, ascensoare pentru transport și instituții publice, clădiri înalte, lift pentru vilă sau locuințe private.

De asemenea, un alt principiu de selecție este tipul de ascensor: lift de persoane, lifturi de marfă, lifturi pentru spitale, elevatoare și platforme auto, ascensoare pentru persoane cu dizabilități. Pe lângă acestea, oferim și scări rulante și trotuare destinate spațiilor publice, care au scopul de a îmbunătăți traficul din marile clădiri și de a ajuta la transportul pe distanțe mai lungi.

Indiferent de tipul de ascensor ales, fie că este vorba despre un lift hidraulic sau despre unul cu acționare electrică, la noi puteți găsi cea mai bună soluție pentru problemele dumneavoastră legate de transportul pe verticală. Specialiștii din echipa MP IFMA depun tot efortul necesar pentru ca dumneavoastră să aveți acces cu ușurință la lifturi performante. În plus, suntem în permanență la curent cu ultimele tehnologii și instrumente folosite în acest domeniu, ceea ce înseamnă că avem toate resursele necesare pentru a vă oferi servicii de top.