Se poate instala un ascensor exterior pe o cladire gandita initial fara un astfel de sistem? Raspunsul nostru este afirmativ, iar despre solutiile pe care MP IFMA le poate oferi clientilor, vizavi de acest proiect, vorbim chiar in randurile de mai jos. 

 

De ce este utila instalarea unui ascensor exterior?

Exista 3 motive principale pentru care proprietarii de cladiri ar putea opta pentru instalarea sa: 

 

1. Un ascensor exterior imbunateste calitatea vietii

Ascensoarele exterioare pe care MP IFMA le poate instala pe una dintre fatadele cladirii dumneavoastra, sunt construite cu tehnologii de top, menite sa ofere mai mult confort rezidentilor din imobilul respectiv.

 

2. Un ascensor exterior creste valoarea unui imobil 

Instalarea unui astfel de sistem de transport pe verticala este o investitie pe termen lung si permite vinderea imobilului la un pret mult mai bun decat cel actual. 

 

3. Un ascensor exterior contribuie din punct de vedere estetic

O multime de solutii garanteaza un upgrade al modului in care arata un imobil. Instalarea unui lift exterior de la MP IFMA poate fi exemplul perfect, in acest sens. 

 

lift exterior mpifma
Sursa foto

 

In ce cazuri se poate instala unui ascensor exterior? 

Cel mai des intalnit scenariu este conditionat de lipsa unui spatiu adecvat pentru instalarea unui ascensor. De obicei, in cazul cladirilor vechi intampinam aceasta situatie, sau in cazuri in care anumite imobile nu dispun de curte interioara, sau care casa scarilor este mult prea ingusta pentru a putea interveni la nivel de structura, astfel incat putul liftului sa fie integrat intre scari. 

 

Mai mult decat atat, modificarea integrala a unei structur de imobil, cu scopul de a face loc unui put pentru ascensor, poate fi mult mult mai costisitoare decat instalarea unei structuri modulare exterioare, ce poate fi atasata pe una dintre fatadele imobilului respectiv. 

 

lift exterior la parter
Sursa foto

 

Realizarea unui studiu de fezabilitate realizat de MP IFMA

Vom analiza spatiile disponibile din exteriorul cladirii dumneavoastra, tinand cont de elementele arhitecturale ale fatadei, numarul de opriri pe care ascensorul trebuie sa le faca etc. 

 

Un consultant MP IFMA va face un studiu si va cauta solutii optime, fara nicio obligatie din partea dumneavoastra.

 

Analiza MP IFMA include:

 • Studii amanuntite ale normativelor;
 • Calcule de trafic, simulare 3D;
 • Studii RAMS si RAMI; 
 • Rapoarte de impact asupra mediului;
 • Analiza riscurilor si punerea in functiune;
 • EMC, cutremure, radiatii, campuri electromagnetice.

 

Consultanta pe intreaga durata a procesului de decizie

Datorita experientei noastre, oferim intotdeauna solutii eficiente si in concordanta cu spatiile disponibile, pentru montarea unui ascensor exterior. 

 

In acelasi timp, va stam la dispozitie pe intreaga durata a procesului de decizie, pentru a va explica alternativele unui astfel de sistem de transport, precum si motivele sau detaliile propunerii noastre. 

 

De asemenea, suntem deschisi sa participam la intalniri cu rezidentii imobilului respectiv, pentru a raspunde clar la orice intrebare legata de instalarea ascensorului exterior. 

 

De ce sa colaborati cu MP IFMA pentru un astfel de proiect?

 • Oferim sfaturi si asistenta in procedurile de obtinere a permiselor si avizelor necesare pentru instalarea unui ascensor exterior, cat si in relatiile cu arhitecti, proiectanti, ingineri, ingineri civili;
 • Oferim acces la conditii avantajoase de finantare, prin acorduri stabiliti cu institutii acreditate; 
 • Echipa MP IFMA transforma nevoile si dorintele dumneavoastra in solutii eficiente, ce pot imbunatati calitatea vietii, aducand in acelasi timp o bila alba la capitolul ESTETICA.

 

Recomandari de produs pentru cabine panoramice MP IFMA 

Daca optati pentru instalarea unui acensor exterior pe una dintre fatadele cladirii, va punem la dispozitie o serie de cabine panoramice, realizate din cele mai bune materiale si proiectate pentru a oferi un plus de frumuseste imobilului respectiv.

 

Modele de cabine panoramice din gama MP IFMA: 

 

 1. MURANO – cabina patrata;
 2. BACCARAT – cabina poligonala; 
 3. BOHEMIA – cabina semicirculara;
 4. SOWERBY – cabina semicirculara;
 5. SEVRES – cabina semicirculara;
 6. SAN LUIS – cabina semicirculara. 

 

Accesati link-ul de mai sus, pentru a afla mai multe detalii despre aceasta gama de produse!