pachete-modernizare-lift
5 pachete pentru modernizarea liftului oferite de MP IFMA
20 iunie, 2019
Alegerea lifturilor in proiectarea unor cladiri noi de birouri
11 septembrie, 2019

Istoria lifturilor

Primul lift comercial din lume a fost instalat in anul 1857 de compania de ascensoare Otis in magazinul universal intitulat E.V. Haughwout & Co. din New York. In 1868, Richard Waygood a obținut patentul pentru primul ascensor hidraulic pentru transportul de persoane.

Ultima inovatie din domeniul ascensoarelor la care oamenii de stiinta lucreaza in prezent este liftul care poate transporta pasageri de pe Pamant in spatiu. Suna fascinant, nu-i asa? Ei bine, in ultimii zece ani, stirile cu privire la acest subiect au starnit curiozitate, interes si controversa. Similar, ascensoarele din cladirile de birouri sau din blocurile de locuinte par astazi banale, insa, la vremea aparitiei lor, erau considerate ceva neobisnuit. Un lift de persoane este, fara discutie, unul dintre cele mai practice si importante mecanisme inventate vreodata.


Dupa faza hidraulica, primul ascensor electric a aparut odata cu popularizarea folosirii curentului electric. In 1880, inginerii de la firma Siemens, din Germania, au avut ideea sa construiasca un asemenea sistem. Interesant este faptul ca acest tip de ascensoare a inceput sa se raspandeasca abia 9 ani dupa data inventiei, cu precadere in Marea Britanie si pe continentul american. 

Care este structura lifturilor?

Componentele esentiale ale unui lift, fie ca este vorba de un ascensor pentru cladiri rezidentiale, un lift pentru hoteluri sau un ascensor pentru cladirile de birouri sunt:

  • Una sau mai multe cabine sau platforme metalice care se misca in sus si in jos.
  • Contragreutati care echilibrează cabinele.
  • Un motor electric care misca aceste cabine in sus si in jos. 
  • Un sistem de franare.
  • Un sistem de cabluri metalice si scripeti.
  • Diverse sisteme de siguranta care au rolul de a proteja pasagerii in cazul ruperii unui cablu.

In cladirile mari, ascensoarele sunt de obicei prevazute cu un sistem electronic de control care directioneaza cabinele spre etajele corecte folosind un asa-numit algoritm ascensor. Rolul acestui sistem este de a transporta un numar cat mai mare de persoane in cele mai rapide si eficiente conditii.

Care este principiul de functionare al lifturilor?

Lifturile folosesc curentul electric pentru a se misca pe directie verticala cu scopul de a transporta pasageri sau obiecte intre etajele unei cladiri. Aceste ascensoare sunt miscate de motoare electrice care propulseaza cabina sau platforma cu ajutorul unor contragreutati. Cabinele sau platformele sunt legate de cabluri si scripeti. Mecanismul scuteste persoanele de depunerea unui efort fizic ridicat pentru a urca scarile sau a le cobori.  

Alegerea si montarea unui ascensor este un pas foarte important, indiferent ca vorbim despre blocuri de locuinte, cladiri de birouri, centre universitare, spitale sau alte tipuri de constructii. Pentru a selecta liftul potrivit, trebuie luate in considerare criterii precum traficul cladirii, numarul de etaje, intretinerea necesara etc. 

Pentru a fi sigur ca iei decizia corecta, apeleaza la specialistii nostri, care te vor ajuta sa gasesti ascensorul potrivit, indiferent de tipul cladirii, locatia si utilitatea sa. Trimite-ne un e-mail la office@mpifma.ro, iar noi vom lua legatura cu tine in cel mai scurt timp.

Comments are closed.

Serviciu clienţi personalizat

Suntem întotdeauna aici pentru tine!

Dispecerat:

+40 21 92 63

+40 31 90 07

Vocea clientului:

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi

031 229 2299

(08:00-17:00)

Email: vocea.clientului@mpifma.ro

Datorită experienței de 55 de ani pe care am acumulat-o în domeniul producției, întreținerii și comercializării de ascensoare, atât la nivel național, cât și dincolo de granițele țării, punem la dispoziție o gamă foarte variată de modele de lifturi proiectate astfel încât utilizatorii să aibă parte de siguranță, confort și o experiență plăcută ori de câte ori au nevoie de acest mijloc de transport.

Deoarece ne dorim să venim în ajutorul clienților noștri cu servicii variate, pentru ca oricine să poată găsi aici exact ce are nevoie, în portofoliul MP IFMA sunt incluse zeci de variante de lifturi, împărțite în funcție de anumite caracteristici și particularități. Unul dintre cele mai importante criterii este tipul clădirii în care sunt amplasate: lifturi pentru hoteluri, birouri, centre comerciale, lift pentru spitale, clădiri rezidențiale, ascensoare pentru transport și instituții publice, clădiri înalte, lift pentru vilă sau locuințe private.

De asemenea, un alt principiu de selecție este tipul de ascensor: lift de persoane, lifturi de marfă, lifturi pentru spitale, elevatoare și platforme auto, ascensoare pentru persoane cu dizabilități. Pe lângă acestea, oferim și scări rulante și trotuare destinate spațiilor publice, care au scopul de a îmbunătăți traficul din marile clădiri și de a ajuta la transportul pe distanțe mai lungi.

Indiferent de tipul de ascensor ales, fie că este vorba despre un lift hidraulic sau despre unul cu acționare electrică, la noi puteți găsi cea mai bună soluție pentru problemele dumneavoastră legate de transportul pe verticală. Specialiștii din echipa MP IFMA depun tot efortul necesar pentru ca dumneavoastră să aveți acces cu ușurință la lifturi performante. În plus, suntem în permanență la curent cu ultimele tehnologii și instrumente folosite în acest domeniu, ceea ce înseamnă că avem toate resursele necesare pentru a vă oferi servicii de top.