MACPUARSA audit
1 aprilie, 2019
ascensor electric
Ce este ascensorul electric si cum functioneaza un astfel de sistem
17 aprilie, 2019

Ascensoarele reprezinta astazi un element indispensabil in structura unui imobil. Cladirile cu ascensor (rezidentiale sau destinate spatiilor pentru birouri) ofera un transport rapid si siguranta deplina oamenilor, automobilelor sau marfurilor grele.

Un ascensor poate parea astazi un lucru extrem de firesc, insa la inceputul secolului XX, acest sistem era considerat un lux pentru multi dintre proprietarii de cladiri cu unul sau mai multe etaje.

De aceea, extrem de multe imobile din acea perioada nu dispun de lift propriu. Din fericire insa, exista in momentul de fata solutii clare pentru instalarea ascensoarelor in astfel de spatii, pe care le vom prezenta in randurile de mai jos.

Unde se poate instala un ascensor intr-o cladire veche?

Ascensoarele MP IFMA se pot instala:

 1. In interiorul unui imobil vechi

1.1 In spatiul disponibil dintre scari

https://lh4.googleusercontent.com/PgWkWLTGyQpzKpEAi9tto1NHK3OgEu3RICizs1cEiBeM1PM4WKuE9v_-2En8-sdbmqwoU_MkqI0Eiwss93FIOpEPpOVNrPccasXReglH2RqGzq-nmHx6hZ08gTQRXaVKKA
 • Reprezinta o solutie extrem de simpla pentru instalarea unui lift modern;
 • Daca spatiul disponibil dintre scari este suficient de larg, pentru a putea fi montata aici o structura metalica modulara, dimensiunea scarilor nu va avea de suferit.
https://lh4.googleusercontent.com/pb3u9yq59NkcLM-bVjySmjkLTNLXwURof8lhKOfMKzb7M5ylHNskCPxtqidMswfSyBsS9DuDK1Cw4xzpzIEswnl3UgnXqYqx4CLHCgyrOUIfkQD_aoy2cS9FcZXGdzoL0Q
 • In cazul in care spatiul dintre scari nu este suficient de incapator, se vor modifica dimensiunile treptelor, precum si cele ale balustradelor.
 • Solutiile MP IFMA pentru puturile instalate in spatiile dintre scari presupun utilizarea unor materiale precum sticla sau structurile modulare metalice.  

1.2. Intr-un spatiu nou creat, independent de casa scarii

Pentru un astfel de proiect, se vor sparge podelele de la fiecare nivel al unei cladiri fara ascensor, pentru a se genera astfel un spatiu nou, necesar amplasarii putului.

Iata cateva variante de instalare, pentru acest caz:

https://lh6.googleusercontent.com/fmHHNgJQbee7n6N1lXicsWEMebssxaSwM-ez9hoAS6UpbznFUIoBFeHrTF4_rZR69k70-5MK_QCSq6CKaeoWHth94POK3RzOdszIn4aiIuCvtYdOa_oKq1qxeZ3OEHRhGg

2. In exteriorul unui imobil vechi

 • Pentru montarea unui ascensor in exteriorul unei cladiri vechi, MP IFMA iti pune la dispozitie un configurator pentru gasirea design-ului potrivit, in functie de stilul arhitectonic al imobilului respectiv.
 • Cere-ne oricand sfatul cu privire la acest configurator.

Daca ascensorul se monteaza in exteriorul cladirii, iata variantele disponibile:

2.1. Lipit de fatada exterioara a cladirii – iesire separata

https://lh4.googleusercontent.com/f2_Z5ELRqZNSShlzdgoUumgOLkjFFmqCmoAiaJwVtfZF3_fj6Z0EloeYpTK78sts_PqbTAcdrCOKSX3acEsNJUaDQ9gOiicG85bLhv3sVF2-LIbOS3b6yfVR5EXSwX56xA

Variantele de instalare a putului sunt:

 • In curtea interioara a imobilului respectiv;
 • In curtea exterioara (privata) a imobilului respectiv;
 • In spatiul public apartinand Primariei sau Consiliului Local.

2.2. Cu baza putului lipita de cadrul intrarii principale

https://lh3.googleusercontent.com/a2QaOOpK-rsXqkgAfOl3b8vfTaeXU9TAgPkPf5Cp67PbRRKPsEqpf2XlidQix9qcVhGhIkasnRtUUl4M6hqkxkGzL_yh4P0NgTEqd81vY8DYr-KkLn48ftdT6lr-xlldvA

In cazul in care dimensiunile pe care le masoara casa scarii nu permit o astfel de varianta, acestea se pot modifica, in limitele prevazute de legislatia in vigoare. Iata cateva exemple:

https://lh6.googleusercontent.com/uZ9LTUEWimEdvxz4-ct8lca4K3Uf1KrnF67sfiIBc-WvCLQwb6cH7MNfryKLQnhyNX41pWAm_gXaQe18Wq4EpY2nl51hu_IEBxJ6gc2pJ6bAqCcB57lrtqBbyeCadB7I8A

MP IFMA este alaturi de tine in tot pasii necesari instalarii

1.Studiu de fezabilitate

 • Se realizeaza o analiza preliminara a cladirii, pentru a identifica spatiul necesar.

2. Propunere

 • Dupa realizarea studiului, revenim cu o propunere pe masura proiectului.
 • Propunerea inseamna: solutii legate de construire, consum, trafic etc

3. Procesul de decizie

 • Iti stam oricand la dispozitie pentru a intelege si alternativele pe care ti le oferim, motivele pentru care alegem o anumita abordare, fiind oricand dispusi sa oferim orice informatie suplimentara, referitoare la acest proiect.

4. Avize si asistenta publica

 • Oferim asistenta in obtinerea permiselor si avizelor necesare pentru functionare.

5. Finantare

 • Oferim acces la conditii avantajoase de creditare, prin acorduri cu diferite institutii financiare.

Comments are closed.

Serviciu clienţi personalizat

Suntem întotdeauna aici pentru tine!

Dispecerat:

+40 21 92 63

+40 31 90 07

Vocea clientului:

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi

031 229 2299

(08:00-17:00)

Email: vocea.clientului@mpifma.ro

Datorită experienței de 55 de ani pe care am acumulat-o în domeniul producției, întreținerii și comercializării de ascensoare, atât la nivel național, cât și dincolo de granițele țării, punem la dispoziție o gamă foarte variată de modele de lifturi proiectate astfel încât utilizatorii să aibă parte de siguranță, confort și o experiență plăcută ori de câte ori au nevoie de acest mijloc de transport.

Deoarece ne dorim să venim în ajutorul clienților noștri cu servicii variate, pentru ca oricine să poată găsi aici exact ce are nevoie, în portofoliul MP IFMA sunt incluse zeci de variante de lifturi, împărțite în funcție de anumite caracteristici și particularități. Unul dintre cele mai importante criterii este tipul clădirii în care sunt amplasate: lifturi pentru hoteluri, birouri, centre comerciale, lift pentru spitale, clădiri rezidențiale, ascensoare pentru transport și instituții publice, clădiri înalte, lift pentru vilă sau locuințe private.

De asemenea, un alt principiu de selecție este tipul de ascensor: lift de persoane, lifturi de marfă, lifturi pentru spitale, elevatoare și platforme auto, ascensoare pentru persoane cu dizabilități. Pe lângă acestea, oferim și scări rulante și trotuare destinate spațiilor publice, care au scopul de a îmbunătăți traficul din marile clădiri și de a ajuta la transportul pe distanțe mai lungi.

Indiferent de tipul de ascensor ales, fie că este vorba despre un lift hidraulic sau despre unul cu acționare electrică, la noi puteți găsi cea mai bună soluție pentru problemele dumneavoastră legate de transportul pe verticală. Specialiștii din echipa MP IFMA depun tot efortul necesar pentru ca dumneavoastră să aveți acces cu ușurință la lifturi performante. În plus, suntem în permanență la curent cu ultimele tehnologii și instrumente folosite în acest domeniu, ceea ce înseamnă că avem toate resursele necesare pentru a vă oferi servicii de top.