Ziua Internaționala a Femeilor si Fetelor in Stiinta, care are loc pe 11 februarie, recunoaste activitatea femeilor din domeniile STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica). Aceasta este o zi speciala in care dorim sa evidentiem munca femeilor care fac parte din echipa MP.

Printre acestea se număra ingineri și tehnicieni, cum ar fi Nuria Fernández Ballesteros, inginer tehnic in design industrial din echipa noastra de cercetare, dezvoltare și inovatie.

„Mi-am terminat licenta in 2006 si in clasa mea, din aproximativ 40 de persoane, erau doar aproximativ 6 fete”, explica ea, subliniind ca „prezenta femeilor in lumea STEM ar trebui sa fie o campanie de educație permanenta pentru a elimina ideea ca ingineria este o profesie pentru barbati”.

Nuria, care la MP lucreaza la imbunatatirea continua a produselor noastre si la crearea de noi modele (imbunatatind produsele existente si oferind solutii la problemele care pot aparea), a participat la proiecte precum MP SynGO, la dezvoltarea diferitelor parti ale cabinelor de lift si la multe alte initiative.

„Unei fete care face primii pasi academici sau profesionali in lumea stiintifica, i-as recomanda sa se indrepte fara teama, fara complexe si sa se bucure de ceea ce face”, spune ea, sarbatorind faptul ca „exista un numar tot mai mare de femei in acest sector”.

„Cel mai important lucru este sa te bucuri de meseria ta, pentru ca ii dedicam multe ore din viata noastra si, daca ar trebui sa dau un sfat unei fete care se gandeste sa intre in lumea stiintifica, acesta este sa se dedice la ceea ce isi doreste cu adevarat si o pasioneaza, locul unde va fi cu adevarat fericita”.