Structura si principiul de functionare a lifturilor
11 septembrie, 2019
Interlift 2019 trade fair in Germany
25 noiembrie, 2019

Atunci cand se proiecteaza o cladire de birouri, alegerea lifturilor este un pas foarte important. Ascensoarele reprezinta, fara indoiala, sira spinarii a oricari constructii. Pe langa ca ofera suport structural, lifturile asigura accesul si transportul angajatilor. O planificare atenta este esentiala la selectarea si instalarea fiecarui ascensor, intrucat acesta nu trebuie doar sa fie functional, ci si foarte sigur. Iata de ce trebuie tinut cont atunci cand se aleg lifturile pentru o cladire noua de birouri.

Capacitate

Inainte de toate, va trebui sa cunosti capacitatea cladirii, impreuna cu timpii de asteptare a pasagerilor. Acesti factori sunt foarte importanti atunci cand alegi ascensoare pentru cladiri de birouri.

Exista anumite reguli pe care trebuie sa le urmezi – acestea iau in considerare functia cladirii, numarul de angajati si modul in care ei sunt distribuiti in intreaga constructie.

De exemplu, atunci cand vorbim de mai mult de 20 de etaje, o singura grupare de lifturi nu este potrivita, deoarece ar duce la perioade lungi de calatorie, iar transportul ar putea fi usor congestionat in perioadele aglomerate ale zilei. Asadar, poti instala mai multe perechi de lifturi, formate din ascensoare precum MP GO! Evolution (cu o capacitate de 4-21 de persoane) sau MP MEGA (cu o capacitate de 26-86 de persoane).

Mediu

Mediul in care vor fi instalate lifturile va trebui sa fie atent evaluat pentru a te ajuta sa faci cea mai buna alegere. Aspectele care trebuie analizate includ numarul de etaje pe care ascensoarele trebuie sa le acopere, dimensiunile putului de ascensor si greutatea pe care trebuie sa o suporte. Astfel, pentru cladiri cu puturi de ascensor cu dimensiuni non-standard te poti indrepta spre lifturile precum MP FLEX (se adapteaza usor la dimensiunile puturilor non-standard), iar pentru cele cu inaltimi mai mici, poti opta pentru MP H (numar maxim de opriri: 6). 

Trafic

Daca intentionezi sa incorporezi un restaurant, o cafenea sau o cantina pentru personal in cladirea de birouri, va trebui sa iei in considerare locul amplasarii. Un restaurant la primul etaj poate provoca aglomerari serioase la orele pranzului. Asta inseamna ca ascensoarele nu vor calatori mult mai departe de primul etaj, deoarece majoritatea pasagerilor transportati se vor indreapta spre locul de luat masa. 

Pentru a evita aceste probleme, ia in considerare amplasarea restaurantului, a cafenelei sau a cantinei in partea centrala a cladirii, la parter sau, daca poti, creaza o zona de luat masa in partea de sus a constructiei. Mai mult, ai putea avea in vedere instalarea unor lifturi separate, destinate exclusiv transportului angajatilor catre restaurant.

Siguranta

Unul dintre cele mai importante elemente de luat in calcul la alegerea ascensoarelor este, fara doar si poate, siguranta. Este esential sa alegi tipul potrivit de lift pentru proiectul desfasurat. In primul rand, ascensorul trebuie sa poata suporta greutatea oamenilor atunci cand funcioneaza la capacitate maxima. Apoi, ascensorul trebuie sa fie echipat cu un sistem de alarma care poate fi utilizat in cazul in care se blocheaza.

Aspectele detaliate mai sus trebuie luate in considerare pentru a asigura atat siguranta, cat si functionalitatea ascensoarelor. Alegand lifturile potrivite, angajatii cladirilor de birouri vor beneficia de acces si transport simplu si rapid.

Comments are closed.

Serviciu clienţi personalizat

Suntem întotdeauna aici pentru tine!

Dispecerat:

+40 21 92 63

+40 31 90 07

Vocea clientului:

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi

031 229 2299

(08:00-17:00)

Email: vocea.clientului@mpifma.ro

Datorită experienței de 55 de ani pe care am acumulat-o în domeniul producției, întreținerii și comercializării de ascensoare, atât la nivel național, cât și dincolo de granițele țării, punem la dispoziție o gamă foarte variată de modele de lifturi proiectate astfel încât utilizatorii să aibă parte de siguranță, confort și o experiență plăcută ori de câte ori au nevoie de acest mijloc de transport.

Deoarece ne dorim să venim în ajutorul clienților noștri cu servicii variate, pentru ca oricine să poată găsi aici exact ce are nevoie, în portofoliul MP IFMA sunt incluse zeci de variante de lifturi, împărțite în funcție de anumite caracteristici și particularități. Unul dintre cele mai importante criterii este tipul clădirii în care sunt amplasate: lifturi pentru hoteluri, birouri, centre comerciale, lift pentru spitale, clădiri rezidențiale, ascensoare pentru transport și instituții publice, clădiri înalte, lift pentru vilă sau locuințe private.

De asemenea, un alt principiu de selecție este tipul de ascensor: lift de persoane, lifturi de marfă, lifturi pentru spitale, elevatoare și platforme auto, ascensoare pentru persoane cu dizabilități. Pe lângă acestea, oferim și scări rulante și trotuare destinate spațiilor publice, care au scopul de a îmbunătăți traficul din marile clădiri și de a ajuta la transportul pe distanțe mai lungi.

Indiferent de tipul de ascensor ales, fie că este vorba despre un lift hidraulic sau despre unul cu acționare electrică, la noi puteți găsi cea mai bună soluție pentru problemele dumneavoastră legate de transportul pe verticală. Specialiștii din echipa MP IFMA depun tot efortul necesar pentru ca dumneavoastră să aveți acces cu ușurință la lifturi performante. În plus, suntem în permanență la curent cu ultimele tehnologii și instrumente folosite în acest domeniu, ceea ce înseamnă că avem toate resursele necesare pentru a vă oferi servicii de top.