Ce este un lift cu cabină panoramică și cum funcționează?

lift cu cabina panoramica

Unul dintre cele mai interesante și prestigioase mecanisme, ce se deplasează pe verticală pentru a transporta oamenii între etajele unei clădiri, este liftul cu cabină panoramică. Exemplu perfect al spiritului de inovație, flexibilității și funcționalității, ascensorul poate fi amplasat în centre comerciale și de afaceri, hoteluri, restaurante, clădiri publice și rezidențiale. Acesta are rolul de a transforma ansamblul arhitectural într-unul mult mai elegant și mai atractiv pentru percepția vizuală.

Ce este un lift cu cabină panoramică?

Spre deosebire de alte tipuri de ascensoare, un produs cu cabină panoramică permite vizualizarea unei priveliști pe toată durata cursei acestuia. În general, un astfel de lift poate fi parțial panoramic sau total, adică pe toate laturile sale. Pereții cabinei sunt confecționați din sticlă laminată securizată, care, în funcție de expunerea în clădire, poate fi transparentă sau opacă.

Un ascensor cu cabină panoramică îmbină utilitatea, tehnologia și estetica pentru a oferi personalitatea oricărei construcții. Datorită designului extraordinar ascensorul are o gamă largă de aplicații, însă cel mai des o asemenea investiție este realizată în centrele comerciale, hotelurile de lux și zonele unde pot fi admirate obiective turistice inedite. De altfel, unele dintre cele mai spectaculoase lifturi din lume oferă experiențe interesante la înălțime și le dă pasagerilor posibilitatea să admire peisaje de vis.

Care sunt caracteristicile unui lift cu cabină panoramică?

Un element indispensabil pentru acest ascensor este sticla laminată securizată, conform SR EN 80/20 al Uniunii Europene. Toate modelele MP IFMA au cupole drepte, din oțel inoxidabil satinat AISI 304 (01) și pereți externi din același material, dar cu ramă lucioasă. Pereții interni, tot din oțel, au rosturi netezite, contrastul inoxului cu sticla oferind un design de excepție. Mâna curentă este tubulară și montată pe sticlă, podeaua realizată din granit, iar iluminatul se face prin intermediul unor corpuri de iluminat cu halogen într-o oglindă strălucitoare, cu plafon din oțel inoxidabil (X12).

În conformitate cu arhitectura clădirii, lifturile pot fi proiectate cu cabine panoramice pătrate, poligonale ori semicirculare. Posibilitățile estetice și funcționale sunt infinite, mai ales că există o gamă amplă de finisaje disponibile pentru cutiile de comandă, pereți, podele și tavane.

cabina panoraqmica patrata
Sarcina unui lift cu cabină panoramică poate fi similară cu a oricărui ascensor, însă elementele de robustețe sunt diferite. În mod obligatoriu mecanismul va fi dotat cu sistem de ventilație în cabină, pentru a asigura un flux constant de aer, iar ușile ascensorului, care pot fi cu deschidere centrală sau deschidere telescopică laterală în 2 ori 4 foi, se configurează în funcție de golul de lift disponibil.

Cum funcționează un lift cu cabină panoramică?

Este important de luat în calcul faptul că, pentru a fi considerat panoramic, un lift trebuie să aibă cel puțin un perete din sticlă, iar puțul acestuia să aibă expunere spre o priveliște și să fie confecționat din materiale transparente. Ascensorul cu cabină panoramică își îndeplinește sarcinile așa cum funcționează un lift normal, putând fi acționat electric sau hidraulic.

Ca în cazul oricărui mecanism, deplasarea pe verticală este posibilă prin intermediul unui sistem de cabluri și angrenaje care susțin cabina și o transportă între etaje, controlat de un panou de comandă și siguranță.

Care sunt avantajele unui lift cu cabină panoramică?

Cabinele panoramice cu design futurist și o adaptabilitate demonstrată creează un mix perfect de confort și design. Acest tip de lift se pliază eficient pe nevoile fiecărui proiect în parte, modelele disponibile fiind capabile să surprindă prin materiale elegante, dimensiuni generoase și o vedere ce poate ajunge până la 360°. Iată ce beneficii oferă un lift cu cabină panoramică:

  • Reînvie designul arhitectural, aduce eleganță și confort;
  • Contribuie la contemplarea exteriorului cu spațiul interior al clădirilor;
  • Poate fi folosit și de către persoanele care au frică de spații restrânse ori suferă de claustrofobie;
  • Încurajează oamenii să facă mai multe cumpărături deoarece pot vizualiza cu ușurință dincolo de pereții cabinei, lucru deosebit de important pentru centrele comerciale;
  • Utilizarea unui lift cu cabină panoramică este o soluție foarte rentabilă din punct de vedere comercial;
  • Îmbunătățește semnificativ statutul spațiului în care este instalat;
  • Se adaptează rapid la caracteristicile specifice mediului în care va funcționa;
  • Oferă senzația de spațiu, aspect ce nu poate fi obținut cu nimic asemănător;
  • Poate fi montat atât în exteriorul, cât și în interiorul unei clădiri;
  • Sporește frumusețea oricăruia spațiu, și asta deoarece poate fi instalat mall-uri, centre de afaceri, clădiri de birouri, hoteluri, restaurante, blocuri, case, teatre, metrouri, aeroporturi, gări și așa mai departe.

Dacă îți dorești un lift cu cabină panoramică pentru proiectul tău, îți oferim consiliere specializată și toată atenția noastră pentru a obține cea mai bună soluție. Acest mecanism nu ajută pasagerii doar să se deplaseze confortabil între etaje, ci le permite și să se bucure de o priveliște deosebită și o senzație totală de libertate. Alege un produs futurist, care îmbină cu succes confortul și siguranța, pentru a îmbunătăți estetica spațiului și crește valoarea comercială a acestuia!