patru persoane in lift

Este foarte satisfăcător să locuiești la etajul 12 dintr-un bloc și chiar atunci să nu funcționeze liftul. Și să nu funcționeze pentru mult timp. Din păcate, acest eveniment neplăcut pentru majoritatea locatarilor dintr-un bloc, în special pentru cei care locuiesc la etaje înalte și pentru vârstnici, este legat direct de vârsta și funcționalitățile liftului.

Dacă modelul de lift utilizat în bloc este la fel sau mai bătrân ca blocul în sine, atunci există o mare probabilitate ca durata de viață să nu fie atât de longevivă pe cât sperai. Iar atunci intervine nevoia de înlocui liftul din bloc pentru a asigura confortul locatarilor. Dar cum realizezi acest lucru? Iată tot ce trebuie să știi despre înlocuirea liftului dintr-un bloc.

Caracteristicile liftului într-un bloc

Înainte de toate, este necesar să discutăm despre caracteristicile liftului într-un bloc. În ziua de astăzi, majoritatea spațiilor de locuit folosesc lifturi de persoane sau lifturi rezidențiale concepute special pentru transportul persoanelor de la un etaj la altul. Deși ai crede că nu există neapărat o diferență clară între cele două, îți vom prezenta o listă cu principalele caracteristici ale fiecăruia pentru o imagine clară.

Caracteristicile liftului de persoane

Principalele caracteristici ale lifturilor de persoane sunt:

  • Lifturile pentru persoane sunt proiectate astfel încât să permită transportul locatarilor dintr-un bloc sau transportarea obiectelor ușoare (cutii, pungi de cumpărături etc.) într-un mod convenabil și accesibil;
  • Lifturile pentru persoane de la MP IFMA pot acoperi o capacitate de până la 86 de persoane, în funcție de spațiul disponibil din bloc, astfel încât să fie o opțiune ideală pentru spațiile de locuit foarte înalte unde există trafic crescut;
  • Majoritatea lifturilor pentru persoane de la MP IFMA funcționează pe baza tracțiunii cu motor gearless (fără angrenaj) sau cu tracțiune hidraulică pentru reducerea zgomotului în timpul transportului;
  • Ai la dispoziție mai multe modele, în funcție de nevoile de transport al locatarilor, dar și de caracteristicile blocului în sine.

Caracteristicile liftului rezidențial

Principalele caracteristici ale lifturilor rezidențiale sunt:

  • Lifturile rezidențiale sunt mai puțin costisitoare decât cele comerciale;
  • Lifturile rezidențiale sunt mult mai mici decât lifturile de persoane, având o capacitate de 4-8 persoane și servesc blocurilor rezidențiale sau spațiilor comerciale mici cu 2-5 etaje, cat si persoanelor cu dizabilitati;
  • Construcția lifturilor rezidențiale poate fi mai puțin robustă decât în cazul celorlalte tipuri de lifturi, cu perioade mai scurte pentru întreținerea periodică, dar incluzând toate măsurile de siguranță necesare.

Criterii de luat în considerare pentru înlocuirea liftului într-un bloc

lift cu usi maro

Atunci când un lift trebuie neapărat înlocuit într-un bloc, cu siguranță vrei să fie un model îmbunătățit față de cel anterior. În acest caz, trebuie să iei în considerare o serie de caracteristici pentru înlocuirea liftului vechi, dar și pentru alegerea celui nou:

Posibilități de personalizare a liftului

Când cauți să înlocuiești liftul vechi dintr-un bloc, cu siguranță vrei ceva special care să îmbunătățească estetica spațiului de locuit, dar care să prezinte și caracteristici și funcționalități moderne. Ideea este că va trebui să găsești un producător de lifturi de persoane pentru blocuri care să permită nivelul de personalizare necesar al liftului, dar care să poată garanta și pentru funcționalitățile sale moderne, cum este MP IFMA.

Nivelul de siguranță al liftului

Nu este necunoscut faptul că există multe accidente cauzate de uzura lifturilor sau de construcția inadecvată a acestora. Din cauza riscurilor asociate cu utilizarea și transportul persoanelor cu liftul, este important să iei în considerare siguranța acestuia ca o preocupare principală în timpul proceselor de înlocuire și instalare.

Costurile de înlocuire

Înlocuirea liftului vechi dintr-un bloc poate fi mai costisitoare decât atunci când alegi instalarea primului lift dintr-un complex rezidențial nou construit. Te întrebi de ce? Factorul principal este acela că liftul cel vechi trebuie înlăturat, iar acesta este un pas suplimentar în instalarea unui lift modern într-un bloc. În acest caz, este indicat să alegi un furnizor profesionist de servicii și produse pentru înlocuirea liftului vechi și instalarea celui nou.

Costurile de mentenanță

Costurile de mentenanță sunt un alt criteriu atunci când alegi un lift nou pentru bloc. Înainte de înlocuirea liftului vechi, poți calcula care au fost cheltuielile totale realizate de-a lungul funcționării sale pentru reparații și mentenanță. Având această listă la îndemână, discută cu un consultant specializat despre care ar fi costurile de mentenanță și reparații pentru liftul cel nou.

Pașii pentru înlocuirea liftului într-un bloc

semn de reparare lift

Înlocuirea completă a liftului vechi dintr-un bloc ar trebui realizată în cazul în care acest mecanism de transportare nu mai răspunde la fel de rapid la comenzi, se mișcă foarte greu pentru a călători de la un etaj la altul sau are mai mult de 25 de ani de funcționare. În cazul în care liftul blocului în care locuiești vizează oricare dintre aspectele anterior menționate, atunci decizia de înlocuire este aproape luată.

Atenționează locuitorii blocului

Când în sfârșit te-ai decis că liftul din bloc ar trebui înlocuit, primul pas în acest proces ar fi atenționarea locuitorilor blocului. Dacă în complexul rezidențial există doar un singur lift, atunci va trebui să atenționezi în mod special locuitorii mai vârstnici din bloc, precum și pe cei care se confruntă cu un handicap. Prin menținerea locatarilor informați, procesul de înlocuire a liftului ar putea decurge mult mai armonios.

Apelează la cele mai bune servicii

Înlocuirea liftului reprezintă o investiție destul de mare care trebuie realizată pentru dezvoltarea și modernizarea clădirii de locuințe. Prin urmare, persoana responsabilă (administratorul sau președintele blocului), nu-și poate asuma riscul angajării oricărui furnizor de servicii pentru înlocuirea liftului. Încearcă să alegi un furnizor specializat, cum este MP IFMA, care are experiență în domeniu, recenzii foarte bune din partea clienților și un portofoliu vast de servicii și produse.

Instalarea noului lift

După ce compania s-a ocupat de îndepărtarea liftului vechi, urmează ultimul pas și anume: instalarea unui lift nou în bloc. Alegerea și instalarea unui lift nou sunt pași care ar trebui realizați împreună cu același furnizor de servicii și produse care s-a ocupat de îndepărtarea liftului vechi.

În acest sens, poți asigura locatarilor blocului confortul, luxul și modernitatea de care au nevoie pentru un stil de viață satisfăcător. Mai mult, înlocuirea liftului vechi cu unul nou și modern s-ar putea să crească nivelul de retenție al locatarilor, astfel încât oamenii să nu-și dorească să se mute într-un loc mai bun!